Det er faktisk ikke særlig svært at blive iværksætter nu om dage. I og med at internettet har tilvejebragt en hele masse nye muligheder for virksomheder er behovet for ydelser til dette også steget væsentligt de sidste mange år. Derfor er det efterhånden blevet ret nemt at sælge mindre hjemmesider til andre erhvervsdrivende. Det bedste af det hele er at det er blevet så nemt at lære og lave en hjemmeside at du kan lære processen på en uge. Det eneste du skal gøre er at vælge et CMS du vil lave dine hjemmesider i og så derefter sætte dig ind i hvordan man gør.
Det skal du have styr på inden du kan sælge din første hjemmeside:
- Hosting
- CMS
- Temaer du vil arbejde i
- Plugins
- Upsells
Hosting
Hvis du aldrig har arbejdet med hjemmesider før, så er her en kort introduktion til hvad hosting er.
Hosting er basalt set der du lagrer alt det indhold som skal vises på din hjemmeside. Hosting plads fås i en masse forskellige udformninger, men hvis du lige er startet ud og kun skal sælge mindre løsninger, er et unoeuro webhotel typisk det bedste bud. Du kan selvfølgelig fakturere prisen for denne hosting over på kunden(evt. med et lille gebyr som kan dække support osv). Hvis du gerne vil have et overblik over markedet, så tjek evt. findhosting.dk, hvor du kan finde de bedste danske hosting firmaer.
CMS
Et CMS er det bagvedliggende system på en hjemmeside. Her kan du oprette indhold og styre funktionaliteten af din hjemmeside. Langt de fleste nybegyndere udi hjemmesider, begynder i WordPress, som er et af de meste udbredte CMS’er i verden. Med en stor brugervenlighed og en masse veldokumenteret indhold, er det også vores anbefaling at du starter med WordPress hvis du gerne vil i gang med at sælge mindre hjemmesider.
Temaer du vil arbejde i:
Der findes et utal af forskellige temaer du kan udarbejde dine kunders hjemmesider i. Fordelene ved at arbejde i temaer, er at der ofte følger templates med, som du kan bruge som inspiration til at udbygge dine kunders sites. Den type hjemmesider du vil sælge, er jo ikke ligefrem løsninger til 100k stykket, men nærmere 5-6k, så de kan jo heller ikek forvente en 100% custom løsning. Langt de fleste køber adgang til 3-4 forskellige temaer, som de kan arbejde ud fra. Et godt tema ligger typisk i en prisklasse omkring 400-500 kr.
Plugins
Hvis du arbejder i WordPress, så er det oftest nødvendigt at udvide funktionaliteten af en hjemmeside. Typisk vil man installere plugins som contact form 7, yoast SEO, ithemes security, som alle er med til at gøre en hjemmeside noget bedre, da wordpress kun kommer helt skrabet som standard.
Upsells
Hvis du kan tilbyde noget ekstra ud over hjemmesider, som fx online markedsføring(seo, adwords osv), så kan du pludselig gå hen og få en løbende indtægt fra måned til måned, fremfor kun engangsbeløb. Det er en god måde at øge sit indtægtsgrundlag på.