Er din telefon klar til festivalsæsonen?

Festivalsæsonen står for døren, og det betyder, at mange unge mennesker skal ud at hygge sig i forhåbentligt godt vejr. Mange af festivalernes programmer er allerede offentliggjort, og lige nu er folk ved at gøre klar. En del af forberedelsen tæller blandt andet, hvad man gør med sin telefon. Har man købt en iPhone X, er det måske ikke lige den mest praktiske telefon at have med på festival. Her i guiden fortæller vi både om, hvad du kan gøre for at beskytte din telefon men også, hvilke alternativer der er.

Reservetelefonen – den mest optimale løsning

En løsning mange ikke tænker over, det er at tage sin gamle telefon med på festival. Så skal du som udgangspunkt ikke være bange for at miste den eller tabe den. Har du en gammel telefon liggende, bør du kraftigt overveje at tage den med. Så skal du ikke gå og være bange for at miste din telefon. Har du en nyere telefon som for eksempel en iPhone X, bør du under alle omstændigheder ikke tage denne med på festival. Der findes også andre dyrere telefoner, som du, ligesom med en iPhone X, bør lade blive derhjemme i sikkerhed. Har du ikke en gammel telefon liggende, kan det være, at du kender nogen, som har en?

Beskyttelse til din telefon

Vælger du at tage din nye telefon med, så bør du gøre alt for at beskytte den. Under en festival kan der godt være tyve, så derfor bør du hele tiden have den så tæt på dig som muligt. Det kan for eksempel være i en bæltetaske, hvor du kan lukke den godt inde i en lomme. Så vil den være sværere at stjæle, og du kan hele tiden føle, hvor den er henne.

Står du til en teltfest, så vil der også være en risiko for, at du taber din telefon, hvorfor du også bør overveje at have et cover på og eventuelt et panserglas. Det kan tage det værste slag, hvis nu din telefon skulle ryge mod noget hårdt. Det ville være ærgerligt, hvis du kom til at ødelægge din telefon, fordi du skulle på festival.

Brug din fornuft

Det handler også altid om at have sin fornuft med sig. Lad være at tage din telefon med tæt på vand, og sørg for hele tiden at have kontrol over, hvor den er henne. Så bør du heller ikke stå med den i hånden, hvis der er mange mennesker samlet. For eksempel under en koncert. Chancen for at den bliver slået ud af din hånd er stor, og så vil den hurtigt gå tabt. Som sagt så overvej en ekstra gang, om du vil have din ”rigtige” telefon med.