5 myter om SMS lån

SMS lån har lige siden de kom på det danske marked haft et blakket ry. Mange tror nemlig, at et SMS lån er den sikre vej til en RKI-optagelse. Men sådan er det nu langt fra. Låneformen kan være fin, men det kræver du ved, hvordan du håndterer din økonomi og har en klar plan. Siden SMS lånet blev introduceret i Danmark, er der kommet flere og flere myter til. Vi giver dig de mest kendte her.

Låneselskaberne låner penge til alle

Det er en kendt myte, at udbyderne af SMS lån udlåner penge til alt og alle. Blot du er 18 år – også selvom du står i RKI. Sådan er det dog slet ikke. For at kunne låne skal du igennem en kreditvurdering. Vurderer selskaberne, at du ikke har økonomi til at tilbagebetale lånet, bliver du ganske enkelt ikke godkendt. Det er ligeledes de færreste udbydere, som udlåner til folk, som står i RKI. Samtidig er det de færreste låneudbydere, som tilbyder lån hvis du kun er 18. Du skal som regel være over 20, 21 eller 25 år. Det afhænger meget af udbyderen.

Et SMS lån bruges kun til forbrug

Et SMS lån kan også gå under betegnelserne forbrugslån, kviklån og minilån. Det er alment kendt, at disse lån primært bruges til forbrug. Det gør de måske også, men de kan også bruges til andre ting. For eksempel hvis du oplever en uforudset udgift, som du ikke lige kan betale med det samme. Det kan være en mekanikerregning eller selvrisiko på din forsikring. Et SMS lån kan altså sagtens bruges til andre ting end udelukkende til forbrug.

Låneudbyderne skjuler oplysninger for dig

En gammel myte går på, at udbyderne af SMS lån skjuler nogle oplysninger for dig. Det er naivt at tro, for i Danmark skal man opfylde en masse krav for at kunne drive den finansiel virksomhed, hvor man låner penge. For eksempel skal det oplyses, hvad ÅOP’en er på lånet. Alle disse kraver bliver løbende kontrolleret, og du bør altså som udgangspunkt ikke være bekymret, hvis du låner penge hos en af de større virksomheder. Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med lånet, så kan du altid skrive en mail til dem eller ringe til dem for at spørge.

Et SMS lån er vejen til mere gæld

Du har helt sikkert hørt historier om folk, der skylder penge til låneudbydere. Derfor er myten med, at det næsten er farligt at optage et SMS lån opstået. Det skal dog tages med et gran salt. Kan du styre din økonomi, bør du ikke være bekymret for noget. Det er mere, hvis du ikke betaler dine afdrag. Så kommer der rykkergebyrer med mere på lånet, og så er det, at det kan blive dyrt. Opfyld du din aftale for tilbagebetaling, skal du ikke være bekymret.

Som du kan læse, findes der mange myter om SMS lån. Ikke alle passer. Bruger du hovedet, inden du låner, bør du ikke være bekymret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *